Historia

1980 -luku

Monkey Music perustettiin 1984 ja toiminta alkoi toiminimellä. Perustajina olivat Juha ja Janne Turunen. Musiikin ja elektroniikan harrastaminen loivat pohjan yrityksen perustamiselle. Alkuun toimittiin pääosin itse valmistettuja ääni- ja valolaitteita käyttäen.

Ensimmäisiä soittopaikkoja olivat koulujen konvat joissa silloiset putkivahvistimet ja itse tehdyt valourut olivat lujilla. Siitä toiminta laajeni pikkuhiljaa ravintoloihin joista Loma-Koli oli ensimmäisiä soittopaikkojamme. Pertti Heikkinen Kolilta oli mukana alussa luomassa ja ideoimassa pohjaa yrityksen perustamiselle soitellen itsekin levyjä.

Toiminnan laajentuessa ensimmäiset soittajamme olivat Lieksan suunnasta. Legendaarisen Dj Ekin (Erkki Levosen) kanssa tehtiin alkuaikoina menestyksekästä yhteistyötä ja Eki koulutti käyttöömme Lieksasta useita erinomaisia soittajia. Pian myös oman paikkakuntamme nuoria kiinnostui dj:n työstä ja näin meillä oli hyvä soittajatiimi kasassa. Toimintamme levisi myös Joensuuhun ja sen ympäristöön.

1990 -luku

Toiminta laajeni entisestään ja Polvijärvelle rakennettiin toimisto-, varasto- ja studiotilat 1988. Mixman studiolla tehtiin lukuisia nauhoituksia Ari Hyvärisen johdolla. Aloimme tuottaa erikoisohjelmia ja niitä toimitettiin koko Suomen alueelle ja tehtiin samalla laajalti yhteistyötä muiden ohjelmatoimistojen kanssa. Studion ja erikoisohjelmien ylläpito ja tuottaminen katsottiin kuitenkin lopulta melkoisesti voimavaroja vieväksi ja niistä pääosin luovuttiin. Yksi nykyisistä päätuotteistamme eli karaoke saapui Suomeen ja ostimme heti ensimmäiset laitteet ja levyt.

2000 -luku

Tällä hetkellä olemme keskittyneet tuottamaan laadukkaita musiikkijuontaja- ja karaokepalveluja yhä vaativammalle asiakaskunnalle. Tasokkaita orkestereita on otettu välitykseemme vastaamaan kysyntään. Valikoimasta löytyy sekä tanssi- että rokkiorkesterit. Karaoken kysyntä ei ole hiipunutkaan niin kuin jotkut alussa arvailivat. Yrityksen perustamisesta lähtien toiminta on perustunut pitkälle laatuun. Tekniikka kehittyy alalla kokoajan ja pyrimme olemaan kehityksessä mukana ellemme jopa edellä.

Työntekijämme ovat aina olleet osaavia ammattilaisia ja monelle tämä työ onkin ollut enemmän elämäntapa johon kyllä jää helposti koukkuun…