Ohjelmatoimisto Monkey Music Oy Since 1984

1980-luku

Ohjelmatoimisto Monkey Music on perustettu Pohjois-Karjalassa, Polvijärvellä vuonna 1984. Toiminta alkoi toiminimellä, perustajina veljekset Juha ja Janne Turunen. Musiikin ja elektroniikan harrastaminen loivat pohjan yrityksen perustamiselle ja alkuun toimintaa harjoitettiin pääosin itsevalmistettuja ääni- ja valolaitteita käyttäen.

Ensimmäisiä soittopaikkoja olivat koulujen konvat, joissa silloiset putkivahvistimet ja itsetehdyt valourut olivat lujilla. Toiminta laajeni hiljakseen ravintoloihin, joista Loma-Koli oli ensimmäisiä yrityksen soittopaikkoja. Pertti Heikkinen Kolilta oli mukana alussa luomassa ja ideoimassa pohjaa yrityksen perustamiselle soitellen samalla itsekin levyjä.

Toiminnan laajentuessa ensimmäiset Monkey Musicin soittajat olivat Lieksan suunnalta. Legendaarisen Dj Ekin (Erkki Levosen) kanssa tehtiin alkuaikoina menestyksekästä yhteistyötä ja Eki koulutti käyttöömme Lieksasta useita erinomaisia soittajia. Pian myös oman paikkakuntamme nuoria kiinnostui dj:n työstä ja näin oli hyvä soittajatiimi kasassa. Toiminta levittäytyi Joensuuhun ja sen ympäristöön.

1990-luku

Toiminta laajeni entisestään ja Polvijärvelle rakennettiin toimisto-, varasto- ja studiotilat 1988. Mixman studiolla tehtiin lukuisia nauhoituksia Ari Hyvärisen johdolla. Aloimme tuottaa erikoisohjelmia ja niitä toimitettiin koko Suomen alueelle ja tehtiin samalla laajalti yhteistyötä muiden ohjelmatoimistojen kanssa. Studion ja erikoisohjelmien ylläpito ja tuottaminen katsottiin kuitenkin lopulta melkoisesti voimavaroja vieväksi ja niistä pääosin luovuttiin. Yksi nykyisistä päätuotteistamme eli karaoke saapui Suomeen ja ostimme heti ensimmäiset laitteet ja levyt.

2000-luku

Tällä hetkellä olemme keskittyneet tuottamaan laadukkaita musiikkijuontaja- ja karaokepalveluja yhä vaativammalle asiakaskunnalle. Tasokkaita orkestereita on otettu välitykseemme vastaamaan kysyntään. Valikoimasta löytyy sekä tanssi- että rokkiorkesterit.

2010-luku

Karaoken kysyntä ei ole hiipunutkaan niin kuin jotkut alussa arvailivat. Yrityksen perustamisesta lähtien toiminta on perustunut pitkälle laatuun. Tekniikka kehittyy alalla kokoajan ja pyrimme olemaan kehityksessä mukana ellemme jopa edellä. 2010-luvulla sekä karaoke- että DJ-toimintaa on alettu harjoittaa fyysisten levyjen sijaan digitaalisissa ympäristöissä. Juontajamme kulkevat soittopaikkoihin useammin kannettavan tietokoneen kuin levysalkun kanssa.

Työntekijämme ovat aina olleet osaavia ammattilaisia ja monelle tämä työ onkin ollut enemmän elämäntapa johon kyllä jää helposti koukkuun…